Dordogne - Haute-Vienne: uitzonderlijk, zeer rustig gelegen twaalfde-eeuws (!) monumentaal kasteellandgoed met vele bijgebouwen (woningen, schuren, winkeltje, taverne etc.) op ca. 168 hectare grond met veel ongerepte natuur en meren; geen directe buren

Algemeen

Adres: 24000 PERIGUEUX, France
Soort woning: huis
Oppervlakte: 3500 m2
Oppervlakte: 1680000 m2
Balkon: Ja
Terras: Ja
Lift: Ja
Prijs: 15 900 000 €
Ref. auSud 701267
Ref. Agence 6619-11926

Beschrijving


Beroemd, twaalfde-vijftiende eeuws kasteel in Zuid-Frankrijk met maar liefst ca. 168 hectare grond. Diverse bijgebouwen, waaronder een taverne met 'licence IV' en grote schuur, beheerderswoning, een groot appartement, een winkeltje, een grote schuur en parkeerplaats, 2 oude woonhuizen, een nog in te richten woonhuis met schuur in gebruik als kantoor, nog een woonhuis met schuur en een andere grote L-vormige schuur. Op het terrein bevinden zich vier meren en er is een 8 holes golfbaan. 

Een verzameling gebouwen en huizen zijn gesitueerd rondom een binnenplaats. Geschikt voor bewoning en goede mogelijkheden voor exploitatie (horeca, congressen, camping, etc.). Sublieme plek met o.a. 4 meren en een park rondom het kasteel zelf. Het terrein bestaat uit bos en weiland. 

Het kasteel beschikt over vier stenen torens, compleet met verborgen spleten voor boogschutterspijlen, een kerker, wenteltrappen, geheime kamers en een gracht vol karpers. Entree via een lage eiken deur die in een van de torens is uitgehouwen en een kleine receptie leidt u door een verbijsterende overvloed van zo'n 30 kamers die zijn verbonden via smalle gangen en gebouwd rond een hoge, ommuurde, centrale binnenplaats. 

Begane grond: entree met trap, een hal van ca. 33 m², een salon van ca. 54 m² met haard, een bioscoop met professionele uitrusting in één van de torens (6,1 diameter), een kantoor van ca. 60 m², een muziekkamer (ca. 6 diameter), een volledig ingerichte semi professionele keuken van ca. 54 m², een koude kamer en een bijkeuken. 

Op de eerste etage bevindt zich een bibliotheek (ca. 66 m²) met monumentale haard, een biljartkamer (6,2 diameter) in een ronde toren met monumentale haard, toilet, grote woonkamer (ca. 105 m²) met monumentale haard, een kapel van 14 m2, een studeerkamer van 6,3 diameter met monumentale haard en toilet, een eetkamer van ca. 54 m² met monumentale haard, een bijkeuken, toilet en bergruimte. 

Tweede etage met masterbedroom van ca. 63 m² met monumentale haard, dressing ensuiten en een grote badkamer met jacuzzi en sauna. Separaat toilet. Slaapkamer van ca. 16 m², een slaapkamer van ca. 24 m², een grote badkamer met separaat toilet. Een slaapkamer van ca. 20 m² met dressing en badkamer ensuite, een slaapkamer van ca. 30 m² met badkamer ensuite, een slaapkamer van ca. 27 m² met badkamer ensuite, een slaapkamer van ca. 14 m², een slaapkamer met een diameter van 6,7 m² met monumentale haard in een toren, separaat toilet. 

Derde etage met ontbijtzaal van 6,2 diameter met toegang tot een terras en een vertrek met een diameter van 6,8 meter om nog in te richten. 

Kelder met dienstingang, stookruimte en wijnkelder. 

Op de 2e verdieping van de donjon is een kleine slaapkamer (ca. 11,3 m²) met inbouwkasten en wastafel en hetzelfde geldt voor de 3e, 4e, 5e, 6e en 7e verdieping, allen bereikbaar met een lift.

Onafhankelijk gedeelte, in een van de ronde torens, met op de begane grond een kleine entree met houten wenteltrap die naar de bovenverdiepingen leidt, vergaderruimte van ca. 6,2 m diameter, separaat toilet, een prachtige ronde tafel met een diameter van ongeveer 3,5 m in 13 soorten gepolijst graniet. Op de 1e verdieping een kamer van 6,2 m doorsnee met monumentale schouw, douche en wastafel. Op de 2e verdieping een slaapkamer met een doorsnede van 6,7 m met douche en wastafel. Op de 3e verdieping een slaapkamer met een doorsnee van 6,7 m met douche en wastafel. 

De volledig gerestaureerde taverne heeft een licence IV vergunning en geniet enige populariteit in de regio dankzij de jazzconcerten op vrijdagavond. Het heeft een vertrek met bar, grote open haard met kleine banketbakkersoven en een grote galerie / mezzanine waar 80 tot 90 personen kunnen verblijven, installatie van lichtprojectoren voor concerten, professionele keuken, toiletten, twee buitenterrassen

Meer advertenties in PERIGUEUX

Meer advertenties in Aquitaine

Meer advertenties in Dordogne

Contact